Seksualiteit

Seksualiteit is een heel breed thema. Seksualiteit en seksuele ontwikkeling zijn onlosmakelijk verbonden aan een mensenleven, van conceptie tot het eind van iemands leven. Seks is een leven lang leren. Het lichaam verandert, kennis en ervaring nemen toe, relaties ontwikkelen zich, persoonlijke omstandigheden wijzigen. Bij algemene vragen kunt u zich natuurlijk ook tot uw huisarts wenden. Daarnaast zijn er verschillende organisaties die informatie op internet over dit thema geven.

Zo is er voor jongeren de Sense. Bij Sense kunnen jongeren gratis en anoniem terecht met vragen over seksualiteit, zoals verliefdheid, relaties, (ongewenste) zwangerschappen, anticonceptie (bijvoorbeeld de pil) en soa's. Sense gaat ook over het stellen van grenzen, het respecteren van elkaars mening en het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld seksueel geweld. 

 

De afdeling seksuele gezondheid van GGD regio Utrecht geeft voorlichting over seksuele gezondheid, loverboy, soa en veilig vrijen.

 

Voor volwassenen is er de website Seksualiteit. Hier kunt u veel informatie vinden. Bijvoorbeeld wat u kunt doen als een ziekte of beperking invloed heeft op uw seksleven? Maar ook over seksuele grensoverschrijding.

 

Op Regelhulp vindt u een overzicht van websites over seksualiteit voor mensen met een beperking of ziekte.  

 

LHBTI

LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI).

Op Iedereenisanders kunnen jongeren terecht die (misschien) een homo- lesbische of bi-voorkeur hebben of die misschien transgendergevoelens hebben.

 

Op Genderzorg.nl kunnen zowel zorgprofessionals als inwoners terecht om meer informatie te vinden over organisaties die informatie of ondersteuning geven aan transpersonen.

 

In Soest is er elke derde vrijdag van de maand een vrijdagmiddagborrel voor LHBTI'ers vanaf 15.30 uur in d' Oude Enghe, Middelwijkstraat 2. Op de facebookpagina kun je actuele informatie vinden.

In Amersfoort is er elke maand een roze 50+ café voor homoseksuele en lesbische senioren. Elke eerste zondag van de maand kunt u daar terecht van 14.00- tot 8.00 uur in café 't Koetje, Hof 17a.
Meer informatie en mogelijkheden voor ontmoeten en activiteten zijn te vinden op Rose50plus.

In Utrecht kunt u elke vierde vrijdag van de maand naar de Roze eettafel, vanaf 17.00 uur in de tuinzaal van de Silokerk, Herenstraat 34-36, U kunt er ongedwongen samen eten en in contact komen met gelijksgestemden.

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings