Speciaal onderwijs

Heeft uw kind extra begeleiding nodig?

Als uw kind extra begeleiding nodig heeft door bijvorbeeld een beperking of leerprobleem en u de juiste school wilt vinden, kunt u kiezen uit:

  • Gewone scholen of onderwijs. Een kind met een beperking of leerprobleem kan naar een gewone school, misschien met extra ondersteuning. Dit heet Passend onderwijs.
  • Speciaal basisonderwijs. Speciaal onderwijs heeft meer aandacht voor een kind met een beperking, stoornis of chronisch ziekte.
  • Voortgezet speciaal onderwijs. Vanaf het 12e jaar gaat uw kind van speciaal basisonderwijs naar voortgezet speciaal onderwijs.
  • Speciaal onderwijs. Uw kind kan bij bepaalde beperkingen en problemen terecht bij speciaal onderwijs. Er zijn 4 verschillende clusters voor:
  1. kinderen die blind of slechtziend zijn;
  2. kinderen die doof of slechthorend zijn;
  3. zeer moeilijk lerende kinderen, kinderen met een lichamelijke handicap of ziekte en kinderen met een meervoudige handicap;
  4. kinderen met een stoornis of gedragsprobleem.

Langdurig zieke leerlingen

Is uw kind lange tijd ziek? Dan heeft hij recht op onderwijs. De school van uw kind moet zorgen dat hij thuis onderwijs krijgt. Of in het ziekenhuis. De school maakt dan een lesplan voor uw kind. U betaalt geen extra bijdrage voor het onderwijs thuis of in het ziekenhuis. Kijk voor meer informatie op Regelhulp.

Studeren met een beperking

Wilt u studeren en heeft u een beperking? Dan kan uw opleiding verschillende dingen doen om het studeren voor u makkelijker te maken. Ook zijn er speciale regelingen voor studiefinanciering. Meer weten? Kijk dan op Regelhulp.

Hulp

Verschillende organisatie helpen u bij het kiezen van een school:

 

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings