Opvoeden en opgroeien

Centrum Jeugd en Gezin

Iedereen heeft wel eens kleine of grote vragen over opvoeden en opgroeien. Dan is het fijn om te kunnen overleggen met iemand die verstand van zaken heeft. Soest heeft een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) waar u terecht kunt met uw vragen. In het CJG werken medewerkers van Welzin en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GDD) in opdracht van de gemeente. Zij werken hierbij samen met het Jeugdteam en met andere welzijnsorganisaties in Soest.

U kunt hier terecht voor informatie en advies over allerlei thema's zoals aanstaand ouderschap, positief opvoeden en omgaan met puberende kinderen. Daarnaast bieden de GGD en Welzin verschillende trainingen zoals een assertiviteitstraining voor kinderen of thema-avonden voor ouders.

Welzin

Welzin biedt ondersteuning aan ouders die een steuntje in de rug nodig hebben en opvoed- en ontwikkelvragen hebben. De ondersteuning kan groepsgewijs zijn. U ontmoet andere ouders die mogelijk dezelfde vragen hebben. U merkt dat u niet de enige bent, deelt ervaringen en tips en het levert u nieuwe contacten op waar u later ook nog iets aan kunt hebben. U kunt ook persoonlijke ondersteuning krijgen als dit nodig blijkt.

Daarnaast zijn er ook bijeenkomsten gericht op kinderen van verschillende leeftijden die thuis stress of spanning hebben. Bijvoorbeeld door relatieproblemen van de ouders, ziekte of geldproblemen.

GGD

De medewerkers van de GGD ondersteunen bij de ontwikkeling van uw kind. Door het geven van advies over bijvoorbeeld voeding en groei, zindelijkheid, ontlasting, slapen en huilen. Daarnaast onderzoeken zij de groei van uw kind en geven inentingen om uw kind te beschermen tegen de meest voorkomende infectie- en kinderziekten.

Naaste de vaste contactmomenten bij de GGD, kunt u ook binnenwandelen tijdens het spreekuur:

  • Soest, Nieuweweg 14 op dinsdag van 12.00 tot 12.45 uur en vrijdag van 12.00 tot 13.15 uur
  • Soesterberg, Rademakerstraat 91-93 op dinsdag van 12.30 tot 13.00 uur

Stichting Balans

Stichting Balans organiseert activiteiten waar kinderen in verschillende leeftijdsgroepen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij ouders zoveel mogelijk betrokken worden. Hierbij is aandacht voor sport en bewegen, het goed invullen van de vrije tijd en talentontwikkeling. Het aanbod voor jongeren is gericht op sociale contacten; het verbeteren van schoolprestaties; het bieden van een veilige omgeving en sport- en talentontwikkeling.

Essentieplein Ruimte voor jezelf

Ik hoor erbij plein – ouderschapsplein – mediationplein – coachingplein – trainingsplein – plein Kindsbelang

Essentieplein werkt samen met jou en jouw omgeving aan jouw veilige basis thuis. Je ervaart de eigen vrije ruimte om jezelf te ontwikkelen vanuit jouw interesses en steun uit jouw omgeving. De ondersteuning vanuit het essentieplein is gericht op preventie maar ook het laten stoppen van benadelingen die jouw raken vanuit pesten, verstoting of ouderschap vraagstukken.

Bij het essentieplein ondersteunen we jou en jouw omgeving in de vraag om het te kunnen gaan toepassen ook nadat de ondersteuning afgerond is. Passende ondersteuning waardoor jij direct mag ervaren en doen betekend soms ook dat je ondersteuning krijgt daar waar nodig. Dit kan zijn een telefoongesprek, een gesprek met je werkgever, mentor van school of een plek/situatie bekijken die voor jouw moeilijk is. 

Vanaf de kennismaking tot en met de eindevaluatie wordt er afgestemd wat nodig en welke mogelijkheden er zijn vanuit jouw draaglast, zodat jij ook na de ondersteuning kan vertrouwen op jouw ruimte vanuit een veilige basis.

Het essentieplein maakt verbindingen mogelijk door de overlappingen van werkgebieden al te hebben verenigd binnen de eigen praktijk. Ontstaan door de brede kennis en deskundigheden met jaren van ervaringen en ontwikkelen dragen bij aan het optimaal kunnen inzetten van dat wat jij en/of de andere nodig heeft om ook na de ondersteuning van het Essentieplein de eigen kracht te kunnen blijven inzetten maar vooral jezelf te kunnen blijven zijn.

  • Het Essentieplein doet meer:

We geven training workshops aan ouders maar ook aan professionals. Organiseren intervisie en netwerkbijeenkomsten binnen een thema. Blijven we innoveren en ontwikkelen aan nog betere producten, dienstverlening en ondersteuningsvormen. Leveren we zzp-begeleiding binnen 24-uurs woonvormen. Maar genieten we vooral als onze klanten tijdens het standaard inbegrepen evaluatiemoment vertellen hoe fijn het is om vanuit de eigen ruimte te mogen leren met een veilige basis om op te kunnen vertrouwen.

Contact Mark Helmink, 06 44895078, contact@essentieplein.nl, www.essentieplein.nl

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings