Onafhankelijke informatie, advies en ondersteuning voor inwoners

Iedereen heeft recht op gratis onafhankelijke ondersteuning. Dit is wettelijk geregeld. De overheid noemt dit clientondersteuning.

Wilt u graag ondersteuning bij het gesprek met uw gemeente? Of onafhankelijk advies over zorgtaken, opvoeding, wonen, onderwijs, werk en inkomen?  Dit kan gaan om vragen voor uzelf, uw kind of ouders. Loopt u vast in de samenwerking met zorgorganisaties? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een cliëntondersteuner.

Onafhankelijke cliëntondersteuners  kunnen u helpen antwoorden te vinden op uw vragen. Onafhankelijk betekent dat de ondersteuner in de positie is om in uw belang te werken en vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. De clientondersteuner is niet dezelfde persoon die beslist over uw hulpvraag. 

Binnen de gemeente Soest zijn er verschillende organisaties die u kunnen ondersteunen.

In de linkerkolom leest u per organisatie wat u kunt verwachten en hoe u contact kan opnemen. Als u dit prettig vindt, kunt u ook contact opnemen met de ingang zorg, werk en inkomen van de gemeente Soest. Zij kunnen met u meedenken over de juiste ondersteuning.

Persoonlijk plan

Als u zich meldt bij de gemeente omdat u behoefte heeft aan ondersteuning, dan kunt u een persoonlijk plan of familiegroepsplan indienen. Dit is niet verplicht. Als u een plan indient, dan betrekt de gemeente dit bij het gesprek.

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg (Wlz)?

En heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u misschien al zorg, maar wilt u die veranderen of bent u daar niet tevreden over? U kunt rechtstreeks contact opnemen met een cliëntondersteuner van MEE. In de Wet langdurige zorg (Wlz) is geregeld dat u hier gratis  gebruik van kunt maken.

T 030 264 22 22 | wlz@mee-ugv.nl | www.meeroverwlz.nl

 

 

 

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.