Overlast melden

Klachten over openbare ruimte

Is er iets kapot bij u in de buurt? Een stoeptegel bijvoorbeeld? U kunt dit melden aan de gemeente Soest. Ook als het gaat om rondslingerend afval of overlast. Ernstige problemen worden snel opgelost. Minder dringende zaken worden ingepland. 

Overlast door jongeren

Jongeren hebben een slechte naam als ze in groepjes rondhangen. Toch is dat voor pubers heel normaal gedrag en dit hoeft ook niet altijd overlast te veroorzaken. Als dat wel het geval is, zijn ouders/opvoeders allereerst verantwoordelijk. Kent u de jongeren of hun ouders? Spreek ze dan eens aan. Kunt u het zelf niet oplossen, gebeurt het regelmatig en ervaart u structureel overlast? Laat het weten aan de gemeente Soest. Zij hebben een vast protocol voor het aanpakken van overlast.

Buurtbemiddeling

Ruzie met de buren en komt u er samen niet meer uit? Buurtbemiddeling biedt u de mogelijkheid om met behulp van buurtbemiddelaars het conflict op te lossen. De buurtbemiddelaars van Welzin zijn daar speciaal voor opgeleid en helpen u vrijwillig om zelf een goede oplossing te vinden voor het probleem. Buurtbemiddeling is gratis. 

Algemene informatie over burenproblemen vindt u op de website problemen met je buren.

Meld- en adviespunt Bezorgd

Er zijn mensen die in een zorgwekkende situatie verkeren en hier zelfstandig geen verandering in kunnen brengen en hulp afwijzen. Dat kan een familielid, een buurman of buurvrouw, of iemand anders zijn uit uw omgeving die een zwervend bestaan leidt, zichzelf verwaarloost, zich verkommert in zijn woning, woonoverlast veroorzaakt of vreemd of verward gedrag laat zien. Maakt u zorgen, heeft u vragen of advies nodig?  Dan kunt u een melding doen bij het meld- en adviespunt Bezorgd van de GGD. De meeste meldingen worden gedaan door hulpverleners maar u kunt ook als inwoner een melding doen. De GGD werkt hierbij samen met verschillende (zorg)organisaties zoals de gemeente, huisartsen, specialistische zorg zoals GGZ en verslavingszorg en politie om ervoor te zorgen dat de gemelde persoon de juiste zorg en/of hulp krijgt.

Advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Als u te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kunt u daar altijd wat aan doen. Of het nu om uzelf gaat of om iemand anders. Of u nu vermoedens hebt, of het zeker weet. U zorgen delen is een belangrijke eerste stap.
Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling en is er om u te helpen bij die eerste stap naar hulp en advies.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings