Bewust wonen

Is uw woning veilig, het voldoet aan het politiekeurmerk. En weet u om te gaan met babbeltrucs en andere pogingen om uw veiligheid te verminderen.

En als u ouder wordt, bent u er zich van bewust dat er mogelijk aanpassingen nodig zijn als u graag in uw huis wilt wonen?

Sommige senioren gaan verhuizen, vertrekken uit het huis waar ze veel herinneringen hebben en beginnen met een nieuwe plek in een huis wat aangepast is. Met aangepast bedoelen we: geen drempels, een goede toegang tot het huis, geen hoge drempels tussen de kamers, eventueel een stoeltje in de douche, anti sliptegels, en steunen in badkamer en toilet of de mogelijkheid om deze te plaatsen.

Er zijn ook senioren die in hun huis willen blijven wonen. Het is verstandig om na te denken wat u nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen. Want... een slimme oudere bereidt zich voor op de komende toekomst. Is het mogelijk dat er een traplift komt in huis als het nodig is? Kunt u eventueel beneden slapen? Is daar ook een toilet en badkamervoorziening mogelijk?
Zijn de aanpassingen zoals boven genoemd, de badkamer of toilet al nodig, of kan dat later?

Gebruikt u de technologische toepassingen die er zijn, denk aan een app op uw smartphone waarmee u de voordeur open kan doen, waardoor het licht automatisch aangaat. Waarmee u te vinden bent als u de weg niet meer weet.

Huurt u een woning? Er zijn diverse mogelijkheden die mogelijk ook met de verhuurder besproken moet worden. Wat mag u zelf doen en wat is de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Ga in gesprek met uw verhuurder en vraag of deze wil meedenken met uw vragen. Is het onmogelijk om uw wensen te vervullen in uw huidige huurwoning, is het dan verstandiger om te verhuizen?

Wilt u meer informatie over langer thuis blijven wonen? Neem dan contact op met een ouderenadviseur van de SWOS.

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings