JONG & ZORGELOOS?! Kruip in de huid van de jonge mantelzorger

May 02, 2019 885 keer bekeken 0 comments

Uitnodiging maandag 3 juni 17.00 tot 18.00 uur, de Leuning Baarn. Voor jonge mantelzorgers en voor professionals in zorg, onderwijs en welzijn.

We vinden het allemaal belangrijk dat jonge mantelzorgers de aandacht en ondersteuning krijgen die zij verdienen. Ideaal zou zijn als jonge mensen bij de docent of hulpverlener aangeven dat zij zorgtaken hebben en dat zij hierbij ondersteuning kunnen gebruiken.

De werkelijkheid is vaak anders. De toneelvoorstelling What if op 14 maart in Idea te Soest, ging daarover.

Jonge mensen met zorgtaken en professionals in zorg, onderwijs en welzijn zijn daarom welkom op maandag 3 juni van 17.00 tot 18.00 uur in de Leuning te Baarn, Oranjestraat 8.

Dan presenteert Marouschka Kuijvenhoven de resultaten van haar afstudeeronderzoek over de jonge mantelzorger. De hoofdvraag van haar onderzoek is ‘hoe kunnen we aansluiten bij de behoefte van jonge mantelzorgers’. Interviews met jonge mantelzorgers vormen de basis voor haar onderzoek.

Het programma op 3 juni:

16.45 uur: Inloop

17.00 uur: Welkom door Liesa van Aalst, wethouder Sociaal Domein Soest en André van Roshum, wethouder   Sociaal Domein Baarn

17.15 uur: Presentatie van de onderzoeksresultaten door Marouschka Kuyvenhoven

17.30 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen

17.35 uur: Interview met een jonge mantelzorger

17.40 uur: Drankje en hapje en gelegenheid om te netwerken

18.00 uur: Einde bijeenkomst

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar c.eenhoorn@soest.nl

Groet,

Carrien Eenhoorn (mantelzorg Gemeente Soest) en  Marianne Bosch (mantelzorg Pit Baarn)

Informatie voor jonge mensen met zorgtaken vindt u via zorgzaamsoest.nl/mantelzorg

0  Comments

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.