Inspiratie-en informatieavond over mogelijke vormen van steun- en/of pleeggezinnen

June 11, 2019 346 keer bekeken 0 comments

Stichting Present, De Rading Pleegzorg en Youké Sterke Jeugd organiseren samen een informatie avond op: Donderdag 13 juni van 19.45 tot 22.00 uur in de Plantage.

 

Misschien heeft u weleens nagedacht over wat u kunt betekenen voor een kind (in uw omgeving), dat hulp en/of ondersteuning nodig heeft. Er zijn verschillende manieren om dat te doen.

 

Steungezinnen

Er worden steungezinnen/ HOMIES in de buurt gezocht, zij kunnen zich inzetten voor ouders en kinderen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben.

 

Pleegzorg

In Nederland wonen ongeveer 20.000 kinderen voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Dit komt omdat ouders (tijdelijk) niet voor hun kinderen kunnen zorgen. Vaak vanwege complexe problemen. Voor deze kinderen worden pleeggezinnen gezocht. Weekend pleegzorg behoort ook tot de mogelijkheden en kan heel helpend zijn.

 

Om wat meer uitleg te geven en samen te spreken over de mogelijkheden,

wordt er op donderdag 13 juni 2019 een informatiebijeenkomst over beide vormen van hulp en ondersteuning georganiseerd in Soest.

 

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over initiatieven in de buurt om kinderen en ouders te ondersteunen en over pleegzorg  Dat pleegouderschap of gezinsondersteuner alleen is weggelegd voor opvoedingsexperts, is een misverstand.

 

Tijdens de informatieavond wordt een korte presentatie gehouden. Daarna is er gelegenheid om samen met een medewerker van Youké, de Rading of  Stichting Present in gesprek te gaan over wat uw mogelijkheden zijn.

 

U bent van harte welkom bij: de Plantage, Smitsweg 311, 3765 CJ Soest

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via https://stichtingpresent.nl/soest/aanmelden/aanmelden-pleegzorgavond/

 

Organisatoren:

Marijke de Jongste, Wiljon de Jonge en Eveline Jonker (Present)

Tekla Bos (de Rading)

Marleen van Steveninck (Youké)

0  Comments

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.