Cursus 'omgaan met dementie voor mantelzorgers'

August 20, 2019 283 keer bekeken 0 comments

Zorgt u voor iemand die vergeetachtig is, of is er een diagnose dementie gesteld? Dan heeft u misschien vragen over dementie en hoe u er mee om kunt gaan. De cursus ”Omgaan met dementie” is een goede manier om hierover meer te weten te komen.

Wat heeft deze cursus u als mantelzorger te bieden?

U mag verwachten dat u meer inzicht krijgt in het ziektebeeld dementie en het verloop. Wat houdt dementie in en hoe kunt u beter inspelen op veranderingen in het gedrag en emoties bij uw naaste?

Tegelijkertijd bekijken wij met u hoe u goed kunt blijven zorgen voor uw naaste én voor uzelf.

Er is ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, zodat u merkt dat u niet de enige bent in deze situatie. We bespreken hoe u zelf in balans kunt blijven. U leert om steun te vragen indien nodig en waar u terecht kunt voor hulp en informatie.

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 á 11 deelnemers.

Wanneer?

De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 19.30u tot 21.30u bij de SWOS, Stichting Welzijn Ouderen Soest op de volgende data: 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober en 14 november 2019.

Waar?

De bijeenkomsten vinden plaats bij het SWOS, Molenstraat 8C, 3764TG Soest

Kosten?

De cursus kost € 30,-. Dit bedrag is inclusief cursusmap en koffie/thee. Betaling verloopt via automatische incasso. Indien de kosten bezwaarlijk voor u zijn kunt u dit overleggen met de mantelzorgondersteuner van de SWOS.

Informatie en aanmelding

U kunt zich aanmelden bij De SWOS (Stichting Welzijn Ouderen Soest) Telefoon 035-602 36 81 of per e-mail: info@swos.nl

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met:

Anja van Belzen, maatschappelijk werker Lyvore: 06 - 83 06 71 32

Ester Hooreman, mantelzorgondersteuner SWOS: 035-602 36 81 of 06-528 821 17

0  Comments

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.