Cursus "stilstaan bij jezelf' voor mantelzorgers

August 20, 2019 164 keer bekeken 0 comments

Mentale ondersteuning speciaal voor jou als mantelzorger. In 5 stappen naar (zelf)bewust keuzes maken door samen met andere mantelzorgers stil te staan bij jezelf.

Naast de dagelijkse praktische zorg die veel van mantelzorgers vraagt, kan het gevoel dat je geen keuze of controle hebt en het leven alleen maar uit zorgen bestaat, behoorlijk benauwend zijn.

In zes interactieve bijeenkomsten (5 +1) met andere mantelzorgers kijk je naar je persoonlijke situatie, word je je bewust van hoe je hiermee omgaat en welke mogelijkheden er zijn die je ruimte kunnen geven.

Deelname aan ‘Stilstaan bij jezelf’ biedt inzichten vanuit bewustwording. Niet omdat het je verteld wordt, maar omdat je zelf tot inzichten komt die bij jou passen. Je maakt bewust keuzes waardoor je meer ruimte krijgt. Om beter met de mantelzorgsituatie om te gaan en de zorg vol te houden.

Programma:

1. Bewustwording

2. Opties en keuzes

3. Bewustzijn, waarden en normen

4. Zelfbeschikking, veranderen en weerstand

5. Plan en kies

De bijeenkomsten duren 2,5 uur en worden om de week gehouden. Bij voldoende deelname gaat de cursus door. Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers. Na circa 6 weken volgt een terugkomdag. Trainer is Amanda Minkema van Courage Coaching en coördinator van Uw Mantelzorg Café Soest.

Data in najaar 2019 op de maandagen van 10.30 tot 13.00 uur:

• 21 oktober 2019

• 4 november 2019

• 18 november 2019

• 2 december 2019

• 16 december 2019

Plaats: Uw Gemakshuis, Koninginnelaan 6, Soest

Kosten: Bijdrage van € 30,-- p.p. voor 6 bijeenkomsten, inclusief materialen, koffie en thee.

Terugkomdag: Na 6 weken, om de ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Meer informatie:

Amanda Minkema van Courage Coaching

M: 06 53 79 05 98

E: amanda@havecourage.nl

W: www.havecourage.nl

 

Alle mantelzorgers uit de groeps-coaching ‘Stilstaan bij jezelf’ zijn positief over de resultaten.

Enkele aanbevelingen:

 Erg goed om je bewust te zijn van waarom je dingen doet  Je komt meer bij jezelf en leert hoe dat te doen  Het is het waard om mee te beginnen. Dan heb je de eerste drempel al genomen om goed voor jezelf te zorgen  Doe wat je beloofd hebt  Ook al denk je "niets voor mij", het brengt meer dan je denkt  Iedere mantelzorger verdient deze cursus  Ik hoop dat je net zulke goede ervaringen hebt als ik  Handvatten gekregen om zaken positief om te buigen  Je wordt meer bewust van jezelf  Inspirerend!  Doen! Je bent heel belangrijk  Doen! Ik heb er heel veel aan gehad 

0  Comments

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.